Прокуратурата: Разследваме пожара в Кирковско! Умишлен палеж е една от версиите!

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали се води досъдебно производство за изясняване на причините за пожара в боровата гора в землището на кирко

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали се води досъдебно производство за изясняване на причините за пожара в боровата гора в землището на кирковското село Стоманци, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Както 24rodopi.com първи писа, огънят избухна в следобедните часове на 6-и септември и обхвана голяма част от гористата местност в района. Близо 130 пожарникари, горски служители и доброволци участваха в потушаването на огъня.

Два екипи пък и в сряда дежурят в района. Димът принуди десетки хора да напуснат домовете си в кирковските села Старово и Самодива.


Първоначално пожарът е обхванал 20 дка сухи треви и храсти, като впоследствие се е разпространил и в боровата гора над с. Стоманци. До момента от огъня са засегнати около 260 дка борова гора.

По досъдебното производство се извършват разпити на свидетели и други процесуално-следствени действия. След окончателното погасяне на огнищата ще бъдат извършени огледи, както и назначена комплексна пожаро-техническа и оценителна експертиза. Разследващите органи работят по две версии – за причиняване на пожар по непредпазливост и за умишлен палеж.

Припомняме, че една от версиите е, че пламъците са тръгнали при приготвяне на зимнина.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0