Прокуратурата проверява скандалния аудиозапис – незаконно подслушване ли е или монтаж

Прокуратурата проверява скандалния аудиозапис – незаконно подслушване ли е или монтаж

Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка във връзка с разпространения в медиите аудиозапис на глас, п

Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка във връзка с разпространения в медиите аудиозапис на глас, приличащ силно на този на премиера Бойко Борисов. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Пловдив, цитиран от БНР.
Проверява се дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за монтаж на записа с технически средства.
Главният прокурор изрази и личното си мнение по въпроса.
„Превърнахме записването с телефони в някакъв национален спорт и с това, което правим, ако въобще приемем, че е коректен този запис или който и да е запис, последните 20 г. генерираме само едни скандали, с които даваме лош, казвам, изключително лош сигнал към нашите европейски партньори не толкова, а към българските граждани. Така че това, което искам да кажа, е, че трябва да се спазва законът от всички. Включително и тези, ако се констатира, че теоретично в определения запис има извършени или данни за извършени престъпления, така и от тези, които нарушават Конституцията и по същество нарушават конституционни разпоредби, ако приемем, че този запис, чисто теоретично, е изряден“, коментира Гешев.
На въпрос за поредното изявления на Божков главният прокурор каза: „Кой е Васил Божков? Обвиняем, който отправя призиви и комикси по социалните мрежи. Ще проверят дали твърдението му, че е дисидент е вярно. Аз нямам спомен за такова нещо, но прокуратурата е длъжна да проверява всичко”, каза пред журналисти главният прокурор, който е в Пловдив, където се провежда акция срещу битовата престъпност. Отведени от полицаи са 30 лица, половината от които са футболни фенове.
Снимка: Агенция „Блиц“
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0