Прокуратурата прати 447 души към съда за година

Прокуратурата прати 447 души към съда за година

Прокурорите от съдебния район на Окръжна прокуратура - Кърджали са внесли в съда 428 дела, сочи отчетът за 2020-та година. През м.г. те

Прокурорите от съдебния район на Окръжна прокуратура – Кърджали са внесли в съда 428 дела, сочи отчетът за 2020-та година. През м.г. те са работили по 2142 дела, от които 1656 са били новообразувани. Броят на бързите производства е 179, докато този на внесените в съда дела е 428. От тях с обвинителен акт са внесени 196 дела, със споразумение за решаване на делото в досъдебното производство – 141 дела, и 91 – с предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Структуроопраделящи през годината са били делата за общоопасни престъпления – по транспорта, държане и разпространение на наркотични вещества, е записано в годишния доклад.

Предадени на съд са 447 лица. Осъдени и санкционирани с влязъл в сила съдебен акт са 452-ма души. За същото време са получени за превеждане в изпълнение влезли в сила осъдителни съдебни актове по отношение на 236 лица.

През изминалата година е намалял броят на оправдателните присъди, както и броят на върнатите от съда дела.

Като приоритети в работата и през 2021 г. са очертани своевременното и законосъобразно провеждане на разследването по наблюдаваните от прокурорите дела, утвърждаване на тенденцията през последните 7 години за задържане на трайно високото ниво на решените от прокурорите преписки спрямо наблюдаваните.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: