Прокуратурата потвърди новината на 24rodopi.com: Престъпление от длъжностно лице в дирекцията по храните!

Прокуратурата потвърди новината на 24rodopi.com: Престъпление от длъжностно лице в дирекцията по храните!

Под надзора на Окръжна прокуратура – Кърджали се провежда разследване за извършено престъпление по служба в Областната дирекция п

Под надзора на Окръжна прокуратура – Кърджали се провежда разследване за извършено престъпление по служба в Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, потвърждавайки новината на 24rodopi.com.

Както първи писахме, шефът на ведомството Георги Грозев бе задържан при акция в понеделник.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кърджали, на 16.11.2020 г., е започнало разследване за престъпление по служба – по чл.282 от Наказателния кодекс, извършено от длъжностно лице в Областна дирекция по безопасност на храните в гр. Кърджали.

До момента са извършени претърсвания на помещения, при които са иззети значителен обем книжа, които ще имат значение за делото и предстои те да бъдат проучени и анализирани. Провеждат се и разпити на свидетели.

Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив.

След анализ на събраните по делото доказателства и с разрешение на наблюдаващия прокурор, впоследствие, ще бъде предоставена и допълнителна информация за досъдебното производство“, се посочва в прессъобщението на прокуратурата.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0