Прокуратурата потвърди новината на 24rodopi.com: 2 години затвор за рецидивист, задигнал автомобил!

Прокуратурата потвърди новината на 24rodopi.com: 2 години затвор за рецидивист, задигнал автомобил!

Две години в затвора ще прекара 33-годишен апаш за кражба на пари и автомобил в Крумовград. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратура

Две години в затвора ще прекара 33-годишен апаш за кражба на пари и автомобил в Крумовград. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, потвърждвайки новината на 24rodopi.com от средата на октомври.

Както вече писахме, 33-годишният е с куп присъди зад гърба си.

На 30 юли т.г. рецидивистът поканил в дома си в родопския град потърпевшия. Двамата се познавали отпреди. Пострадалият легнал да спи на дивана в една от стаите. Той си оставил парите и ключовете за автомобила в джоба на панталона. По-късно домакинът влязъл в стаята му и отнел 200 лева от парите и ключовете за лекия автомобил „Хюндай“.  Мъжът отишъл с колата до близко село, където имал къща, но на връщане катастрофирал и се обърнал в крайпътна канавка. Прибрал се с такси в дома си. Когато се събудил, пострадалият установил липсата на парите и автомобила, за което подал сигнал в полицията.

За кражбата на парите осъжданият и преди мъж отнесе 2 години затвор, а за автомобила-година и половина. 33-годишният, който в момента е в затвора в Пазарджик, ще излежи по-тежкото наказание от 24 месеца престой в килия. Шофьорската му книжка пък ще бъде отнета за период от година.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение, допълниха от пресцентъра на прокуратурата.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0