Проекти, контакти, сътрудничество на първата среща консул – кмет

Проекти, контакти, сътрудничество на първата среща консул – кмет

В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани направи п

В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани направи първото си официално посещение в Община Черноочене. Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на ръководството на местната администрацията.
Кметът запозна гостите с успешно реализираните от общината проекти. Пред госта той изтъкна, че основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места, развитие на земеделието и туризма, чрез които младите да останат да живеят в Черноочене.
От своя страна дипломатът благодари за топлия прием. „За мен е голяма чест да се запозная с Вас и се надявам, че и занапред ще продължим с контактите и ще имаме нови срещи“, каза генералният консул на Република Турция. Той поздрави жителите на общината с настъпващия Рамазан Байрам.
Айдън Осман запозна госта с актуалното състояние на сътрудничество между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония.
Хюсеин Ергани изрази готовност да помогне за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.
Бяха разменени подаръци между двете страни. Айдън Осман подари на дипломата картина с пейзаж от чернооченското село Соколите. Генералният консул Хюсеин Ергани с интерес изслуша за живота на хората от близкото и далечно минало.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0