Проверяващи на „Маказа“: И доматите ли внасяте от Кърджалийско!?

Проверяващи на „Маказа“: И доматите ли внасяте от Кърджалийско!?

Гърците идват на вечерно пазаруване в комплекса край граничния пункт „И доматите ли си купувате в Кърджалийско? Нашите, гръцк

Гърците идват на вечерно пазаруване в комплекса край граничния пункт

„И доматите ли си купувате в Кърджалийско? Нашите, гръцките не са ли по-хубави? България внася от Гърция, вие отивате и купувате от пазара в Кирково“, учудено реагирали от гръцкия мобилен екип, който проверява автомобилите за нелегален внос на стоки на ГКПП „Маказа-Нимфея“, когато видели огромната щайга с домати в багажника на една от колите на завръщащите се от алъш-вериш в Кирково.
Както вече 24rodopi.com писа, след отварянето на „Маказа“, Кирково се съживи – гърците харчат евро за пелети, тухли и… какво ли не.
„Този път не стигнах и до Кирково, само на няколкостотин метра от границата си купих всичко необходимо. Странното е, че цените на хранителните стоки са с около 20% по-евтини от тези в магазините в Кърджали. За нас цените са най-важни – заредих колата с гориво, купих каквото ми трябваше за вкъщи и се връщам обратно в Комотини. Вечерно пазаруване“, казва гръцки гражданин, който беше спрял пред Шопинг центъра в комплекса край „Маказа“.
Какво побира багажникът на комшията, който идва да пазарува евтино тук – вижте по-късно
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0