Проверките на пътя: 656 нарушения от 896 водачи

Проверките на пътя: 656 нарушения от 896 водачи

896 моторни превозни средства са били проверени в специализирана полицейска операция на територията на областта през почивните дни, съобщиха от регион

896 моторни превозни средства са били проверени в специализирана полицейска операция на територията на областта през почивните дни, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Целта е била да се ограничат предпоставките за тежки пътни произшествия чрез засилен контрол за спазване на скоростните режими, правоспособност на водачите, употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани и системи, каски, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“. 656 са били констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са били 43 акта, 146 фиша и са били заснети 467 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Двама с нерегистрирани автомобили

Нерегистрирани автомобили са били установени от полицейски служители в управленията в Крумовград и Кирково. В Крумовград при проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 69-годишен, станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 52-годишен се придвижвал в община Кирково с „Опел“, чиято регистрация също била прекратена служебно поради неизпълнено задължение за регистрация в двумесечен срок от придобиването на моторно превозно средство. Проверките по двата случая са с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0