Проблеми на „Маказа“ от първия ден: Без интернет, с един полицай, прогнози за километрични опашки

Проблеми на „Маказа“ от първия ден: Без интернет, с един полицай, прогнози за километрични опашки

Липсата на интернет и недостатъчния брой служители – това са основните проблеми на ГКПП „Маказа-Нимфея“, които са кон


Липсата на интернет и недостатъчния брой служители – това са основните проблеми на ГКПП „Маказа-Нимфея“, които са констатирани в първия ден след отварянето на пункта за туристи, пише излизащият в Комотини вестник „О хронос“.

Без интернет покритие е зоната между пункта и първия тунел, в която работят медицинското звено и съвместните екипи на митническите служби и данъчната полиция. Връзката ще бъде възстановена до дни, обещал Атанасиос Цонис, заместник управителят на област Източна Македония и Тракия, с ресор „туризъм“.

В първия ден на пункта имало само един полицай за регулиране на движението. Заради недостиг на медицински персонал, в първия ден на пункта пък били командировани специалисти от Ксанти.

Големият проблем, заложен за лято`2021 са бързите антигенни тестове, които се правят на „Маказа“, и забавят туристите. Километрични опашки с МПС-та, в които водачите и пътниците ще чакат да бъдат тествани за коронавирус, ще се извият в пика на сезона, прогнозира изданието.

„Ако напливът на туристи е голям, не можем да избегнем километричните колони“, коментира Цонис. „Представете си, че на границата има 40 000 туристи. Как ще контролираме този поток?“, допълва заместник управителят след посещение на граничния пункт.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0