Проблемите пред депутата: Бавят се плащанията към медици на първа линия!

Проблемите пред депутата: Бавят се плащанията към медици на първа линия!

Проблемите пред медиците на първа линия и готовността на областната болница да поеме всички пациенти с Ковид-19, които се нуждаят от хоспитализация, б

Проблемите пред медиците на първа линия и готовността на областната болница да поеме всички пациенти с Ковид-19, които се нуждаят от хоспитализация, бяха акценти в срещата на народния представител от „Има такъв народ“ Георги Чепишев с изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ проф. д-р Тодор Черкезов. В разговора участие взе и областният координатор на партията Юлия Чортленева.

Проф. Черкезов увери в готовността на лечебното заведение да разкрие още COVID отделения, без това да пречи на нормалното функциониране на болницата в условията на пандемия.

В хода на срещата стана ясно, че основната тревога на специалистите е свързана с ниската средна възраст на болните, които при тази четвърта вълна са значително по-млади от предходните.

Проф. Черкезов изрази и опасенията си от забавените плащания към медиците на първа линия, което от своя страна създава несигурност в медицинските среди.

Директорът подчерта, че в момента е важно държавата, в лицето на НЗОК, да работи максимално бързо и прозрачно в условията на криза, за да бъдат преодолени всички проблеми.

„Заявих моята готовност, както и тази на ПП “Има такъв народ”, да оказваме своевременно съдействие на лечебното заведение за всичко, свързано с нормалното функциониране на болницата“, коментира след срещата Георги Чепишев.

От партията предоставиха 1000 медицински маски за нуждите на специалистите на първа линия от всички COVID отделения.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0