При 80% капацитет „Възрожденци“ „избухва“! Къде са най-търсените жилища…

При 80% капацитет „Възрожденци“ „избухва“! Къде са най-търсените жилища…

Кърджали е в Топ 3 по строежи на жилищни сгради и продажби на апартаменти. Тенденцията е от последните години. Към момента в строите

Кърджали е в Топ 3 по строежи на жилищни сгради и продажби на апартаменти. Тенденцията е от последните години. Към момента в строителен режим в областния град са 500 нови жилища, а размахът е като през миналата година, въпреки пандемията. Свиване в бранша пък се очаква догодина, когато кризата е възможно да удари по-малките предприемачи, които разчитат на банкови заеми при изграждането на обектите.
Средно по 350 евро на квадратен метър върви новото строителство в най-големия квартал „Възрожденци“. В центъра цените са по-високи, като някъде дори гонят 600 евро на квадратен метър. Причината е комплексна – качеството, по-високият клас, но и… спокойствието в централната част на града за разлика от другия бряг на Арда, където „Възрожденци“ вече се задъхва от размаха на строителните дейности. Спасението за квартала до голяма степен са празните жилища. Ако жилищният капацитет достигне поне до 80 на сто, то кварталът буквално ще придобие статут на град в града. Пренаселеност, липса на паркоместа, шум и никакво спокойствие. Това предлага „Възрожденци“ на средни цени от 350 евро за квадратен метър. Все повече хора пък търсят нов дом именно поради тази причина в централната градска част, в която след 20 часа ситуацията по улиците е „няма кой да те напсува“.
В последните 15 години „Възрожденци“ си извоюва статута на „градската спалня“. Хиляди жилища и концентрация на хиляди кърджалийци, които рано сутрин се изнасят от квартала. В същото време строителството освен между старите блокове, отдавна вече отхапа площите край Водното огледало, част от Прилепци, формира и нова вилна зона над „Славейков“.
Това пък от друга страна пренасочи търсенето в централната част, убедени за брокери.
„Ситуацията стана – в центъра на града, далеч от шума. Живият квартал е „Възрожденци“, но спокойствието след 19 часа е в центъра“, споделят от бранша с недвижими имоти.
Пореден силен сезон отчитат строителни предприемачи, заложили именно на търсенето в тази част на града.
„Ариете Сити Център“ вече изпълни 50 на сто от графика за луксозния комплекс, който издига край алеите на новия парк „Арпезос-Север“. Секция А вече е с Акт 16, секция Б е с Акт 14. „Ариете Сити Център“ предлага общо 200 апартамента. Комплексът се разгръща на 35 000 кв. метра удобство, качество, съчетани със съвременните тенденции в архитектурата. 10-етажната сграда се строи с бързи темпове, привличайки все повече интереса и вдигайки класа на имотния пазар край Арда.
В комплекса предлагат дори сливане на жилища, увеличаване на квадратурата при желание от страна на клиенти. Такива пък не липсват. На „пъпа“ на града, на метри от зона за отдих, комплекс, в който ще бъдат отворени магазини, офиси, дори езиково училище. Това пък превръща „Ариете“ в мини град в самия център на града, с лесен достъп, достатъчно паркоместа…
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0