При комшиите: 21 новозаразени в Смолян, 6 от тях в болница в добро състояние

При комшиите: 21 новозаразени в Смолян, 6 от тях в болница в добро състояние

21 са новите случаи на Ковид-19 в област Смолян, потвърдиха от Здравната инспекция. От тях 12 са жени и 9 мъже. 14 са новозаразените

21 са новите случаи на Ковид-19 в област Смолян, потвърдиха от Здравната инспекция. От тях 12 са жени и 9 мъже. 14 са новозаразените в Смолян, един в Девин, случаите в Мадан и Доспат са по три. 8 от положителните проби в областта са на контактни лица. Сред заразените няма медицински персонал.
От новорегистрираните позитивни лица 6 са хоспитализирани в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян в добро общо състояние. Пациент на ЦПЗ – Смолян от Доспат е доказан със зараза на Ковид-19. Останалите с потвърден резултат на коронавирус са на домашно лечение и са под наблюдение на личния си лекар.
Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица.
Пробите на децата и персонала, взети от групата в Смолянската детска градина, са отрицателни, потвърдиха новината на 24smolian.comот РЗИ. След изтичане на 14-дневната карантина могат отново да посещават детското заведение.
РЗИ – Смолян призовава да продължат да се прилагат противоепидемичните мерки целящи предотвратяване на разпространението на заразата. Важно е да се спазва дистанция, да се прави периодична дезинфекция, като се носят и предпазни средства.  При проява на грипоподобни симптоми останете вкъщи и се консултирайте с личния си лекар. Бъдете отговорни към себе си и останалите, призовават от Здравната инспекция.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0