При комшиите: Затварят се дискотеки и барове, с маски дори в офиси!

При комшиите: Затварят се дискотеки и барове, с маски дори в офиси!

Всички дискотеки, нощни и пиано барове затварят в региона. Това решение бе взето от Областния кризисен щаб в Смолян, а заповедта влиза

Всички дискотеки, нощни и пиано барове затварят в региона. Това решение бе взето от Областния кризисен щаб в Смолян, а заповедта влиза в сила от 28 октомври, съобщават колегите от 24smolian.com.

Да се осигури, където е възможно, дистанционна форма на работа на служителите. Въвежда се задължително носене на маска за лице в офиси, учреждения, са друга част от мерките, които се въвеждат в региона.

Забранява се работата на всички питейни заведения след 24 часа. Минимум дезинфекция от четири пъти на ден в офиси, учреждения и обществени институции. В обектите от обществено предназначение да не се допуска повече от един човек и то с маска. Задължително е носенето на маски в офиси и обществени учреждения. Забранява се провеждането на масови мероприятия на открито и закрито. Забраняват се груповите изяви в  читалища, допускат се само индивидуални. Спортните прояви ще се провеждат без публика. Забраняват се плановите операции и плановия прием в Смолянската болница. Културните и масовите мероприятия на закрито да се провеждат при 30 на сто от капацитета на залите. Лицата от публиката задължително пък трябва да носят маски.

Заповедта се издава за срок от три седмици.

Смолянска област е вече в червената зона по заболеваемост от Ковид-19. Ситуацията в областта е тежка. 904 са случаите на коронавирус в региона от началото на епидемията.  71 са заразените с инфекцията пациенти само за последната седмица. По 14-дневните показатели за смъртност в областта тя е 11,6 % , а в страната е 2,88 %.

„Имаме четири пъти по-висока смъртност“, посочи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева. 52-ма са починалите досега от началото на извънредното положение.   

24rodopi.com   

COMMENTS

WORDPRESS: 0