Присъда №2: 7 дни срок за беглец от карантина да плати 10 000 лева!

Присъда №2: 7 дни срок за беглец от карантина да плати 10 000 лева!

Седем дни срок даде съдът в Кърджали на жител на областния град да плати доброволно глоба в размер на 10 000 лева. В противен с

Седем дни срок даде съдът в Кърджали на жител на областния град да плати доброволно глоба в размер на 10 000 лева. В противен случай ще бъдат предприети действия за принудително събиране.
Кърджалиецът е случай №2 на осъден за нарушаване на задължителна карантина по време на извънредното положение. Той трябвало да прекара 14-дневния период в дома си, но само два дни след налагането на мярката бил установен да се разхожда извън жилището си.
Кърджалиецът сключи споразумение с прокуратурата. Той получи условно наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено за период от 3 години. Глобата, която трябва да плати обаче, е в размер на 10 000 лева.
Припомняме, че преди дни с присъда от 6 месеца, но условно, се размина и друг жител на региона, нарушил задължиттелната карантина. Мъжът излязъл от дома си в чернооченското село Комунига, за да се разходи в градината си.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0