Премиер и министър „За“: Удължават извънредната обстановка до 15 юли!

Премиер и министър „За“: Удължават извънредната обстановка до 15 юли!

Извънредната епидемиологична обстановка в страната най-вероятно ще бъде удължена до 15 юли. На тази позиция са както премиерът Бойк

Извънредната епидемиологична обстановка в страната най-вероятно ще бъде удължена до 15 юли. На тази позиция са както премиерът Бойко Борисов, така и здравният министър Кирил Ананиев, стана ясно днес преди заседанието на Министерски съвет.
Мотивът на Ананиев е, че има увеличаване на разпространението на коронавируса и увеличение на броя на заразените медицински специалисти. „Към днешна дата те са 371 човека, което не е добър факт. Полагаме всички грижи и условия, които са необходими“, добави Ананиев. Здравният министър каза още, че вирусът продължава да е с неясен произход. Според него заразител може да бъде не само болен човек, но и асимптомен преносител. „Предлагам днес да приемем решение, с което да удължим извънредната епидемична обстановка до 15 юли 2020 г. През този период ние няма да налагаме стари и тежки мерки. Ще продължим да налагаме тези мерки, които сме обявили и до този момент“, обясни министърът на здравеопазването.
Премиерът пък изрази мнение да подкрепи здравния министър.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0