Премиерът: След 2 седмици Областните щабове да вземат решения за онлайн обучение

Премиерът: След 2 седмици Областните щабове да вземат решения за онлайн обучение

Премиерът Бойко Борисов постави специален акцент върху образователната система по време на онлайн съвещанието на Министерски съвет, съо

Премиерът Бойко Борисов постави специален акцент върху образователната система по време на онлайн съвещанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавирус. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове, епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът.

„Искам да не залитате в най-лесното – заповеди за забрани. Искам точно обратното – всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря – образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0