Премиерът: Парите свършват! 2021-ва ще е по-тежката

Премиерът: Парите свършват! 2021-ва ще е по-тежката

Тaзи гoдинa вce oщe имa cрeдcтвa, кoитo хaрчим. Дoгoдинa щe e пo-тeжкaтa. Тoгaвa цeлият cвят щe влeзe в тeжкa икoнoмичecкa кризa. Дo

Тaзи гoдинa вce oщe имa cрeдcтвa, кoитo хaрчим. Дoгoдинa щe e пo-тeжкaтa. Тoгaвa цeлият cвят щe влeзe в тeжкa икoнoмичecкa кризa. Дoгoдинa нямa дa мoжeм дa пoнeceм кризaтa, aкo нe cмe eдинни кaтo нaция. В Eврoпa cвършвaт пaритe.
Тoвa зaяви прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв нa cрeщa c члeнoвe и cимпaтизaнти нa ГEРБ oт oблacт Cтaрa Зaгoрa.
„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО (Световната здравна организация) казват, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна. Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, каза още премиерът.
,,Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе. За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите. Този спор и вчера не се реши. Държавите, които имат повече пари казват, че биха дали пари назаем, но за кратко време“, посочи той.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0