През март: „Дънди“ консултира идеи за проекти на родопския бизнес

През март: „Дънди“ консултира идеи за проекти на родопския бизнес

Още идеи на родопските предприемачи ще бъдат „инжектирани“ финансово от „Дънди Прешъс Металс“. Фондът за под

Още идеи на родопските предприемачи ще бъдат „инжектирани“ финансово от „Дънди Прешъс Металс“. Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград организира консултации по трети прием на проекти. Те ще се проведат през март.
Експерти ще събеседват с бизнеса в дните 11, 12 и 24 март. Консултациите ще се провеждат в Информационния център на компанията на улица „Съединение“ в Крумовград, в часовете от 10 до 12 и от 13 до 15, посочиха от „Дънди Прешъс Металс“.
Припомняме, че чрез фонда крумовградчани с идеи за собствен бизнес ще могат да получат финансова помощ в размер до 200 000 евро за всеки свой проект.
Програмата за подпомагане на бизнес начинания е в общ размер на 5 млн. щатски долара.
През декември м.г. шест фирми от Крумовград получиха своите сертификати за одобрените проекти. Те бяха връчени от вицепрезидента на канадската компания, която разработва златното находище на Ада тепе, д-р инж. Илия Гърков. Фирмите са сферата на услугите и производството. Отпуснатите грантове бяха в размер на 368 492 лева, а гарантираните банкови кредити на стойност 375 492 лева.
На снимката: Връчването на сертификатите
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0