През август ГКПП „Рудозем“ ще бъде готов?

През август ГКПП „Рудозем“ ще бъде готов?

ГКПП „Рудозем“ може да бъде готов през август. Това е новият краен срок за завършване на пункта. Финалът пък бе отлаган на

ГКПП „Рудозем“ може да бъде готов през август. Това е новият краен срок за завършване на пункта. Финалът пък бе отлаган на два пъти през годините поради технически причини, съобщават колегите от 24smolian.com, позовавайки се на информация на Областна администрация Смолян.

Първоначално строителните дейности трябваше  да приключат през май месец 2020-та година. След две поредни удължавания крайният срок към момента е август 2021-ва.

Три са подходите до граничния пункт. Основният е пътят, който минава през Средногорци-Рудозем (около 29 км от Смолян). Участъкът е в процес на изграждане и очакванията са до отварянето на пункта да бъде завършен изцяло. Преди няколко години се проби и построи пътят в участъка между Смилян и Рудозем (22 км), който всъщност е най-краткият подход от областния град към Рудозем. Третият е по панорамния път през връх Средногорец (22 км), който е в много лошо експлоатационно състояние. За рехабилитацията на този участък е изготвен цялостен работен проект и предстои възлагане на строителството.

През декември бе изцяло трасиран подходния път към площадката за граничен контрол. Подходният път е с дължина над 800 метра и ширина 10,5 метра, в три ленти за движение. Асфалт бе положен и на буферния паркинг.

На площадката на граничния пункт се изграждат конструкциите на трите сгради, предвидени за граничен и здравен контрол, както и на халето за щателна митническа проверка. Изграждат се електрическата, водоснабдителна и канализационна инсталации.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0