Президентът Радев и премиерът Борисов с думи като крошета! Кой кого…

Президентът Радев и премиерът Борисов с думи като крошета! Кой кого…

"Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а

„Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение. Затова нека днес почетем всекидневната храброст на достойния българин – този, който изрича истината, който е непримирим към несправедливостта и произвола“, това подчерта президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев в приветствие по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
“Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на експерименти, на съкращения и недоимък Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване,“ добави президентът и заяви, че съвременно въоръжение ни е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете Въоръжени сили.
„Това явно не е за мен, а е към президента Владимир Путин, защото той направи така, че Русия да живее в страх. 10 000 заразени на ден, премиера му и министрите му са болни. Значи това е упрек към Борис Джонсън, към президента Доналд Тръмп, Меркел, Макрон, Джузепе Конте – към всички и цялата Европейска комисия (ЕС), която всеки ден съобщава заразените и починалите“, гласи отговорът на премиера Бойко Борисов, който днес посети Учебен център „Црънча“ край Пазарджик.
„Тези лоши хора, които плашат света – никъде няма парад и на 9-и май няма да има парад в Русия. Защо? Защото президентът Путин плаши така хората, според нашия държавен глава. Какво съм уплашил? Кого? Всеки ден давам личен пример и съм сред хората“, добави премиерът.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0