Президентът Радев: Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери!

Президентът Радев: Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери!

Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери. На ден имам покани и разговарям с по двама премиери, един президент и един

Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери. На ден имам покани и разговарям с по двама премиери, един президент и един еврокомисар, така че към България има огромно внимание. Това коментира държавният глава Румен Радев.

Държавата на духа никога не е загивала. Днес честваме най-голямото духовно постижение на нашия народ – създаването на славянската писменост, подчерта президентът на републиката, след като положи цветя пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий в столицата. С него беше вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев, министрите Николай Денков и Велислав Минеков. 

По повод днешния празничен ден Румен Радев коментира: „Именно България бе държавата, която спаси тяхното дело. Започнатото от Кирил и Методий бе продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите ученици и хиляди последователи направиха така, че България да се превърне в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието. Нека днес отдадем почит на всички творци, книжовници и хора на словото, които през вековете създаваха българската държава на духа, от която и днес, и за в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възраждане.“

„Нека на 24 май поздравим всички наши достойни учители, книжовници и хора на знанието, които продължават да укрепват българският дух и да разпръсват тъмата на подмяната. Държавата на духа никога не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на следващите поколения“, добави той.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0