Президентът каза кои ще са аут от властта и рече: Време е за коалиция!

Президентът каза кои ще са аут от властта и рече: Време е за коалиция!

24rodopi.bg/Политика Румен Радев изключи „партиите на статуквото“ от бъдещо управление на страната. „Засега всички изгледи, на база предишните два

24rodopi.bg/Политика

Румен Радев изключи „партиите на статуквото“ от бъдещо управление на страната.

„Засега всички изгледи, на база предишните два парламента, сочат, че това няма как да се случи. След целия този начин на управление в последното десетилетие“, коментира пред журналисти в Кърджали държавният глава.

Той бе категоричен, че след третия парламентарен вот за тази година ще е необходима коалиция за сформиране на правителство.

„При по-предишния парламент видяхме, че нямаше никакво желание за управление. В следващия вече се случи диалог, но с правителство на малцинството нямаше как да стане. Сега е време за коалиция“, посочи Радев.

Той изрази надежда с новата политическа формация на бившите служебни министри да се получи „раздвижване“ чрез диалог и взаимен компромис.

„Не само една партия обаче е нужда за тази спойка. Тя не може да се случи без всички останали да осъзнаят своята отговорност преди всичко към народа“, допълни Радев.

Припомняме, че никой от ДПС не дойде пред сградата на Община Кърджали и Областна администрация да посрещне държавния глава. Както първи 24rodopi.com писа, на заседание на Областния съвет на партията бе решено зам.-кметове да представляват местната власт на срещите с президента Румен Радев. Тази сутрин обаче е имало нови указания от националното партийно ръководство – очаквайте подробностите.

24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0