Президентът: Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември!

Президентът: Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември!

Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември, заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата

Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември, заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Държавният глава обеща да разпусне Народното събрание максимално бързо, но в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.

Президентът аргументира решението си за избори „2 в 1“ – президентски и предсрочни парламентарни, с това, че по този начин ще бъдат спестени разходи на хазната и време на избирателите.

„Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми“, твърди Румен Радев.

„Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях, допълни Радев“, гласи коментарът на президента.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0