Пред Малчика на датата, за която „само времето ще даде оценка“

Пред Малчика на датата, за която „само времето ще даде оценка“

Членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия се събраха да отбележат 77 години от събитията на 9-и септември 1944 година пред паметник

Членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия се събраха да отбележат 77 години от събитията на 9-и септември 1944 година пред паметника на Малчика в парк „Горубсо“.

Една дата от българската история, която не може да бъде забравена, независимо от противоречивите мнения, за която само времето ще даде своята обективна оценка. В по-малък състав, съобразявайки се с противоепидемичните мерки, те поднесоха венец в знак на почит и признателност към загиналите в антифашистката съпротива. 

„Тази дата никога няма да бъде забравена, защото промени из основи облика на изостаналата дотогава България. За кратък период България се превръща в една модерна, силно развита индустриална и космическа страна със стабилна икономика, развито селско стопанство, социална стабилност. Да, имало е и грешки, но те не могат да изтрият истината за изграденото, защото и днес всеки от нас вижда построеното от поколенията. Всяка година отбелязваме тази дата, но не като повод за носталгия по миналото, а гледайки и работейки за по-доброто бъдеще на България!“, споделиха социалистите.

В цялата област с различни прояви социалисти и симпатизанти на лявата идея отбелязаха събитието. В Крумовград бяха поднесени цветя пред паметника на Руския воин. Малко по-късно, торта,специално изработена за повода, приятно изненада събралите се в офиса на дискусия партийни членове и симпатизанти.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0