Пред завършване са 69-те "жилища за бедни" в Кърджали

Пред завършване са 69-те "жилища за бедни" в Кърджали

Пред завършване са 69-те жилища за социално слаби кърджалийци, съобщи кметът на общината д-р инж. Хасан Азис по време на вчерашната

Пред завършване са 69-те жилища за социално слаби кърджалийци, съобщи кметът на общината д-р инж. Хасан Азис по време на вчерашната онлайн сесия на Общинския съвет. В тях ще бъдат настанени жители на общината, които са крайно нуждаещи се.
Както вече 24rodopi.com писа, ремонтът на сградата на бившите училищни общежития в квартал „Студен кладенец“, която ще приюти социално слаби семейства, и обособяването на 69 „жилища за бедни“, възлиза на 2 170 000 лева.
В продължение на 3 години ще може да бъде ползвано едно социално жилище в Кърджали от едни и същи обитатели. След този период, в рамките на следващите 10 години, ползвателите няма да имат право да бъдат отново настанявани.
Това се посочва в Наредбата за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища в община Кърджали, която бе приета от Общинския съвет.
Право на ползване на бъдещите „социални жилища“ ще имат три групи граждани – бездомни или живеещи в много лоши битови условия, хора в риск от бедност и социално изключване и родители с малки деца или самотни родители, без възможност да осигурят нормални жилищни условия.
Задължения на ползвателите, съгласно договорите им за наем, ще бъде да покриват битово-комуналните си сметки и такса „смет“.
По време на заседанието на разпоредителния орган кметът отговори на питане на съветника от ГЕРБ Руслан Терзиев за общинския жилищен фонд. Към днешната дата Община Кърджали разполага с около 300 жилища.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0