Предприемачи с добри сърца – ученици събраха 220 лева за сираче

Предприемачи с добри сърца – ученици събраха 220 лева за сираче

Единадесетокласници от СУ "Йордан Йовков" в Кърджали се възползваха от кампанията  „Да спечелим заедно: един ден без цигари&

Единадесетокласници от СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали се възползваха от кампанията  „Да спечелим заедно: един ден без цигари“, обявена за Международния ден без тютюнопушене, за да помогнат на едно дете от подготвителната група на училището.

Те изработиха листовка, в която обясниха последиците от тютюнопушенето, подчертавайки, че то е основен рисков фактор за най-честите причини за смърт – сърдечносъдовите заболявания (инфаркт, инсулт и др.) и злокачествените (рак). В нея обявиха: „Нашата кауза е да подпомогнем Гaмзе, сираче, нуждаещо се от топлина, внимание и радост, добротата, която да му засвидетелстваме, че има приятели, на които може да разчита.“

В листовката, която прочетоха и по училищното радио, те казаха:

„НАШИЯТ АПЕЛ към Вас е: Днес, дарявайки парите за цигари, получавате удовлетворението, че сте помогнали на една сиротна душа, печелите една детска усмивка, и безкрайна благодарност за добротата, която проявявате.

Печелиш Ти, печелим Заедно, една кауза, едно Сърце!“.

В поставената от учениците кутия, за ден и половина, бе събрана сумата от 220 лв., с която ще бъде  подпомогната шестгодишната Гамзе Асенова.

За поредна година в СУ „Йордан Йовков“ бе отбелязана и Световната седмица на предприемачеството, чийто домакин от самото начало е Джуниър Ачийвмънт България – партньор в дейността на училището. Благодарение на инициативността на учителите от начален етап, малките предприемачи от І-ІV клас участваха в уроци и показаха своите умения, сръчност и предприемачески дух. За всички уроците бяха различни, проведоха се при спазване на наложените противоепидемични мерки, а поканените бизнес-консултанти и родители се включиха онлайн чрез виртуалните класни стаи.

В края на часовете всички ученици получиха сертификати за участие.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0