Преди да тръгнете на път, проверете през интернет дали имате невръчени глоби!

Преди да тръгнете на път, проверете през интернет дали имате невръчени глоби!

Преди да тръгнете на дълъг път, направете справка в интернет за невръчени наказателни постановления (НП) и електронни фишове. Портал

Преди да тръгнете на дълъг път, направете справка в интернет за невръчени наказателни постановления (НП) и електронни фишове. Порталът за административни услуги на МВР вече дава тази възможност.
До настоящия момент гражданите имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.
Услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“ може да се активира с въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН/ЛНЧ. Там излизат резултати за неплатени задължения, но и за издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.
Осигурена е и възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и КЕШ-терминали.

Имайте предвид, че системата няма да ви засече, ако сте извършили нарушението с автомобил, който не е регистриран на ваше име.

От МВР припомнят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено „Пътна полиция“, като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или през посочените други начини. За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0