Преди актуализацията на бюджета: 885 млн. лева и в края на август!

Преди актуализацията на бюджета: 885 млн. лева и в края на август!

На фона на политическите мрачни речи и пагубните прогнози, новината от хазната е повече от добра. Бюджетното салдо на Републиката е положително и в кр

На фона на политическите мрачни речи и пагубните прогнози, новината от хазната е повече от добра. Бюджетното салдо на Републиката е положително и в края на август, като излишъкът е в размер на 885 млн. лева, съобщават от финансово министерство. Така тенденцията за повишаване на приходите продължава. В края на юли превишението бе от 705 млн. лв.
„През август продължи да се наблюдава положителното развитие от предходните месеци при основните данъци и осигурителни вноски, като на месечна база за август данъчните приходи нарастват номинално с около 18 на сто (700 млн. лв.) спрямо същия месец на предходната година.
За първите осем месеца на 2021 г. най-голям ръст спрямо същия период на предходната година се отчита при корпоративните данъци (около 26 на сто) и при данъка върху дивидентите и ликвидационните дялове на юридическите лица (над 55 на сто), за който допринася и кампанията на НАП за проверки в дружества с големи касови наличности“, пишат в обобщението си от Министерството на финансите (МФ).
Данните за движението на бюджета идват по средата на процедурата по актуализацията му от парламента. Предложеният от МФ проект бе одобрен на първо четене от НС, а в момента тече срокът за предложения между двете четения.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0