Празнично пред Белия кораб – цветна изненада от ученици за кмета на Кърджали

Ученици от Езиковата гимназия закичиха кмета на Кърджали. Разкошната изненада, както д-р инж. Хасан Азис я определи, сътвориха уче


Ученици от Езиковата гимназия закичиха кмета на Кърджали. 
Разкошната изненада, както д-р инж. Хасан Азис я определи, сътвориха ученици от 10-ти и 12-ти клас на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в града край Арда.

„За радост на млади и стари под ръководството на г-жа Мария Митрева и г-жа Ширин Хаджиева децата направиха тържествена обиколка в кв. ”Байкал”, в центъра на Кърджали и на пазара, като разпръснаха много позитивни емоции по случай днешния Лазаровден“, написа в профила си във фейсбук Хасан Азис.

Тийнейджърите изпълниха пред сградата на Общината традиционния ритуал по случай Деня-предвестник на Цветница.

„Щастлив съм, че със шарените си носии и лъчезарни усмивки децата зарадваха кърджалийци в намусеното време днес.

По традиция момите на днешния ден се събират, берат пролетни цветя и с тях плетат венци. Моята дъщеря Есин също бе сред тях.

В българската традиция Лазаровден е празник на нивите, пасищата и горите, но и празник на момичетата, които след като лазаруват могат публично да се момеят, да се обличат и държат така, че да ги харесват ергените, да имат любим, да се омъжват.

На днешния ден да си пожелаем предимно здраве, но и плодородие, дълъг живот, много щастливи дни, много нови семейства и много усмихнати деца!“, отбеляза кметът на Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0