По 1400 лева глоби на 6 общини заради отпадъци

139 проверки на 125 обекта са били извършени от Екоинспекцията в Хасково през юли. Дадени са 45 предписания за отстраняване на констатирани нарушения

139 проверки на 125 обекта са били извършени от Екоинспекцията в Хасково през юли.

Дадени са 45 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност 9 400 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 10 810 лв.

Издадени са 6 наказателни постановления по 1 400 лв. на общините Ивайловград, Кирково, Крумовград, Момчилград, Джебел и Ардино за изхвърляне на неопасни отпадъци  на неразрешени за това места в землищата на селата Вишеград и Островица, общ. Кърджали. „Издадени са 2 наказателни постановления по 500 лв. на ВиК- Кърджали, канализационни системи на градовете Крумовград и Джебел, поради осъществяване на дейности без изградени и приети по установения ред пречиствателни съоръжения-ПСОВ. В резултат на осъществения контрол, през месеца са почистени 8 нерегламентирани сметища на територията на общините Хасково, Свиленград и Кърджали“, посочват от РИОСВ.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0