По един нашенец умира през ден зад граница!

По един нашенец умира през ден зад граница!

Средно по един жител на община Кърджали умира през ден зад граница. Това сочи черната статистика за първите десет месеца на тази година

Средно по един жител на община Кърджали умира през ден зад граница. Това сочи черната статистика за първите десет месеца на тази година, а и за периода януари-октомври на 2019-та.

195 жители на региона са починали в чужбина до 31 октомври 2020 година, установи проверка на 24rodopi.com в отдел ГРАОН . През м.г. техният брой е бил 199 за същия период от време.

„Толкова млади хора си отидоха от този свят по време на гурбета. Там буквално ги изцеждат от работа. Не им остава време да обърнат внимание на здравето си. Работи се по много часове, дори без почивен ден понякога. Всичко се прави в името на семейството у дома. Строят къщи, купуват апартаменти, които в крайна сметка остават празни“, коментират в едно от селата в областта. Само в последните години няколко местни жители са загубили животите си поради здравословни причини или трудови инциденти зад граница.

Средно по 75,5 души на месец умират в Кърджали. Броят на покойниците в селата в общината пък е 18.

С 58 са повече смъртните случаи в областния град от началото на годината до 31 октомври, спрямо същия период на м.г. 755 са издадените смъртни актове в Кърджали до момента при 697 за 2019-та или средно по 69,7 на месец.

Според данните в отдел ГРАОН, към този момент в селата в община Кърджали са починали 181 души, при 153 в периода януари-октомври м.г.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0