По-добрият плаж по време на коронавирус е по-близо до Кърджали, отколкото до Бургас!?

По-добрият плаж по време на коронавирус е по-близо до Кърджали, отколкото до Бургас!?

Колкото и невероятно да звучи, по-добрият плаж по време на коронавирус и задължението на туриста да спазва физическа дистанция, е по

Колкото и невероятно да звучи, по-добрият плаж по време на коронавирус и задължението на туриста да спазва физическа дистанция, е по-близо до планинския Кърджали, отколкото до крайбрежния Бургас.
Ако българското Министерство на туризма се напъне поне частично да спаси сезона, насочвайки българите към родното Черноморие, то концесионерите на плажовете ще се видят в чудо накъде „да се разширяват“. Нито имат право да увеличават територията си, нито ще им бъде позволено да „късат“ от свободните територии. А дистанция между шезлонгите това лято трябва да има!
Оскъдната плажна ивица на България не може да се мери с Гърция.
И петкратно да се увеличи броят на туристите в Керамоти, плажът позволява строго прилагане на мерките за изолираност на плажуващите. 14 км дължина, като на места широчината достига 100 метра – това плажът на Керамоти, който е отличен със „Син флаг“ заради чистотата на вода и непокътнатостта на природата. Въобще, ако „мисирка“ попита ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, дали това лято българите това лято да пътуват за Керамоти и дали е безопасно там, шефът на Националния оперативен щаб би отговорил: Да, българите могат да почиват в Керамоти!
Подобна е и плажната ивица, свързваща Фанари и Ароги.


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0