Почистиха: Перперикон, пътя за Дяволския мост, дерета, паркове…

Почистиха: Перперикон, пътя за Дяволския мост, дерета, паркове…

Доброволци от БМЧК на клуб "Щастливи с нас" към Средно училище "Христо Смирненски" село Черноочене се включиха в почистването на Пер

Доброволци от БМЧК на клуб „Щастливи с нас“ към Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене се включиха в почистването на Перперикон.
Даваме пример как трябва да се отнасяме към заобикалящата ни среда и културно-историческите ни ценности, каза преподавателката Юзлем Емин.
Те събраха разхвърлените книжни отпадъци и найлонови торбички, пластмасови кофички и стъклени шишета.
Дошлите посетители на Перперикон изразиха задоволството си от подетата инициатива на младите и с интерес наблюдаваха почистването.
Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и служители в общинската администрация се включиха активно в Световния ден на почистването на 19 септември. Участниците в еко-акцията почистиха поречието на река „Ардинска“ и нейните притоци от централната част на града до местността „Студената вода“ край село Правдолюб. Постараха се заобикалящата ги среда да е по-приятна, и в рамките на няколко часа, събраха десетки чували с множество разпилени боклуци.
„Благодаря на всички за активното участие в мероприятието. Трябва да полагаме максимални грижи да опазим околната среда чиста. За да постигнем всичко това, ние трябва да си изградим навици за опазване на околната среда, в която живеем“, коментира кметът инж. Изет Шабан.
Община Ардино осигури на всички чували и ръкавици за събиране на отпадъците. Организира и извозването на събраните отпадъци.
Членове от младежката структура на ДПС в Ардино почистиха
7- километровия участък до Дяволския мост. Инициативата е по повод Световния ден на почистването. За няколко часа младежите събраха множество разпилени боклуци.
„Съчетахме днешния повод с поход. Мисля, че се получи добре, поразходихме се и в същото време почистихме изхвърлените боклуци по пътя за Дяволския мост. Нека запазим чиста природата около нас. Благодаря на всички младежи, които дадоха личен пример с участието си в инициативата“, заяви Нилгюн Исмаил, председател на младежката структура на ДПС в община Ардино.
Общинската структура на Младежко Движение за права и свободи в село Черноочене се включи в Световния ден на почистването. Активистите почистиха района на Детска градина „Знаме на мира“ и Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене.

Младежко ДПС в Кърджали събра няколко чувала с отпадъци в парка „Простор“. Акции имаше и в Кирково и Крумовград.
За акциите в Джебел и Момчилград – четете тук
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: