Почина хроникьорът на разбойниците, писателят Христо Красин

Почина хроникьорът на разбойниците, писателят Христо Красин

Почина писателят Христо Красин. Творецът, който е роден и израсъл в Родопите, е получил сърдечен удар в родния си град Ардино. Кра

Почина писателят Христо Красин. Творецът, който е роден и израсъл в Родопите, е получил сърдечен удар в родния си град Ардино.
Красин беше сред най-известните родопски писатели. През бурния си живот е сменил много професии – иманяр, читалищен секретар, учител, собственик на бар, строител. Автор е на книгите „Среднощен косач“, „Люта вода“, „8,8 по Рихтер“, „Съкровищата на Вълчан войвода“, „Вълчан войвода и златото на Рим“, „Вълчан войвода и диамантите на султана“, „Коланджа“ и др.
Красин е един от създателите на СДС в област Кърджали, организатор на първите демократични митинги.
Красин присъстваше често на страниците на 24rodopi.com и във вестниците „Родопи войс“ и „24 х 7 Родопи“. Беше от истинските писатели, от тези, чиито произведения се търсят и четат, а не от тези, които искат да си видят името на корица. Наричахме го „хроникьорът на разбойниците“ – предишните и сегашните. Имахме идея хрониката на разбойниците да излезе на хартия. Уви, Красин ще ги напише на по-добро място.
Индиана Джоунс от Ардино, както го назоваваха в писателските среди, си отиде на 67 години.
Редакцията на 24rodopi.com изказва съболезнования на близките и приятелите му.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0