Почина Радост Попова

Почина Радост Попова

Почина Радост Попова – композитор, текстописец, изключителен музикант.     Радост Попова е родена през 1950 г. в Кърд

Почина Радост Попова композитор, текстописец, изключителен музикант.  

 

Радост Попова е родена през 1950 г. в Кърджали. Ярка творческа личност, виртуозна пианистка, прекрасна певица, музикална ръководителка, поетеса, режисьор, постановчик, сценарист.

От най-ранната си детска възраст Радост е сред самодейците на Кърджали, една от първите възпитаници на детската музикална школа.

Радост Попова завършва музикално образование първо в Музикалното училище в Пловдив, а след това и в Консерваторията в София. Специализира пиано, участва и печели няколко международни конкурса у нас и навън. Завръща се да работи в Дома на културата в Кърджали по свое желание още в далечната 1975 г.


Повече от 40 години е от известните културни дейци в града край Арда.

През целия си живот тя пише стихотворения, музика към тях и изпълнява сама своите песни. Създала е повече от 150 творби – стихове, песни по свои текстове, два мюзикъла, вокално-симфонична поема „Коледна сюита”. Песента й „Артисти” дълги години звуча към началото на спектаклите на театър „Възраждане”. Нейни песни са звучали в Германия, Белгия, Франция, Русия, Беларус, Корея.

Песента на Радост Попова „Живот за всички” по текст на Невин Садъкова е химн на Българския лекарски съюз.


Поклонението ще се състои на 22 ноември, неделя, от 10.00 часа, в храм „Св. Архангел Михаил“ (параклиса) на гробищния парк в Кърджали.

 

Редакцията на 24rodopi.com изказва съболезнование на близките

 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0