Почина падналият в строеж работник!

Почина работникът, който пострада при падане в строеж в Кърджали, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници. 50-годишният м

Почина работникът, който пострада при падане в строеж в Кърджали, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници.
50-годишният мъж е издъхнал в болницата в Пловдив, където беше настанен. Лекарите са се оказали безсилни срещу тежката черепно-мозъчна травма, която е получил кърджалиецът. Той е починал снощи. Очаква се след аутопсията и съдебната експертиза, в късните следобедни часове тялото да бъде транспортирано в Кърджали. Погребението е утре.
Припомняме, че инцидентът стана малко след 9 часа сутринта на 20 февруари в новострояща се сграда във „Възрожденци“.
На обекта са се правили довършителни дейности, като към момента на произшествието е имало двама служители-ел. техник и общ работник. Именно вторият мъж е пострадал, падайки от два метра височина от необезопасено стълбище. Той бе откаран по спешност в болница в Пловдив.
Всички работници на фирмата са били с трудови договори, е констатирала проверката от страна на трудовите инспекторите след инцидента. Бе издаден акт за спиране на дейностите по стълбищната клетка, която не е била обезопасена, и от която мъжът е паднал.
„Работим по случая съвместно с полицията“, посочи след инцидента шефът на Инспекцията по труда в Кърджали Ангелина Бабунска.
Съседи на 50-годишния мъж посочиха, че той работил на надник на строежа, като всяка вечер си получавал заработеното.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0