Почина авторът на мъдрите текстове Джошкун Ибишев

Почина авторът на мъдрите текстове Джошкун Ибишев

Почина авторът на мъдри творби Джошкун Ибишев. Смъртта е настъпила в Лондон на 17 февруари, но тялото вече е докарано в Кърджали и пог

Почина авторът на мъдри творби Джошкун Ибишев.

Смъртта е настъпила в Лондон на 17 февруари, но тялото вече е докарано в Кърджали и погребението е днес в гробищния парк по пътя към село Сипей, съобщават опечалените.

Джошкун Ибишев е роден на 11.10.1960 г. в Кърджали. Завършва руска гимназия в Хасково и руска филология във Великотърновския университет, след което учителства в регион Кърджали. Но голямата му страст е философията. Отрано започва да публикува културно-философски текстове в някои вестници и списания, като “Духовен дом”, “Аз-Буки”, “Етнорепортер” и др., а през 1999 г. издава книгата си “Битието като произвол”. Не след дълго, от последната си работа като PR на кмета в община Кърджали, отива да работи в поддръжката на лондонското метро. Оттогава започва да публикува предимно в блога си ion1234.blog.bg, където текстовете му, между които романът “Без място”; постингите “Повърхностната задълбоченост”; “Онтология на любовта”; “Феноменология на вярата “; “Новата география и старите истини”; „Йеронимус Бош: в света на демоничното” и др. се радват на хиляди посещения. Умира на 17 февруари 2021г.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0