Похитителят на жени с най-тежка присъда е от Кърджали!

Похитителят на жени с най-тежка присъда е от Кърджали!

Похитителят на жени с най-тежка присъда в страната е от Родопите. Десет години в затвора при строг режим ще трябва да прекара Зеки А

Похитителят на жени с най-тежка присъда в страната е от Родопите. Десет години в затвора при строг режим ще трябва да прекара Зеки А. от Кърджали след поредното увеличение на наказанието му.
Първата присъда на 29-годишния мъж бе произнесена през ноември м.г. Той бе признат за виновен за противозаконно лишаване от свобода на 41-годишна жена. Тя била в плен в дома му в периода от септември 2017-та до 14 февруари 2018-та година, когато успяла да избяга и да потърси съдействие от полицията.
Съдът наложи на кърджалиеца наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години и два месеца при първоначален „строг“ режим.
През 2017 г. пострадалата се запознала с него в Кърджали. Той я поканил да заживее в дома му и първоначално отношенията им били добри, но след това се променили. З.А. напълно ограничил възможността  на жената да излиза от дома му. Когато той отивал навън, заключвал пострадалата в банята. Ако се наложило тя да излиза извън къщата, винаги била придружавана от З.А., защото се страхувал да не избяга. З.А. контролирал телефонните й обаждания,  като впоследствие взел телефона й и го продал, за да не може да потърси помощ. Когато пострадалата изявявала желание да си тръгне, З.А. й нанасял побой – удрял я с ръце, с пластмасова тръба, с цепеница, с чайник. Татуирал името си на рамото й, без нейното съгласие. Правел й снимки с личния си телефон, от които били видни следите от побоите, посочиха от прокуратурата.
Докато бе под „домашен арест“ пък, Зеки А. бе посегнал и на 26-годишна жена. Той я заключил в къщата си, а след това й нанесъл и побой. След като жената попадна в болница, полицаите в Кърджали отново задържаха жителя на квартал „Боровец“.
Срещу него бе повдигнато и обвинение в склоняване към проституция.
През март т.г. той бе осъден и за други престъпления. Така присъдата му набъбна до 8 години затвор. Понастоящем кърджалиецът е в пандиза за рецидивисти в Пазарджик. Само преди дни присъдата му бе удължена с още две години, като общото му наказание стана 10 години „лишаване от свобода“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0