Потвърдиха новината на 24rodopi.com: Трима задържани в акция „Лихвари 2“! В ареста са за 72 часа!

Потвърдиха новината на 24rodopi.com: Трима задържани в акция „Лихвари 2“! В ареста са за 72 часа!

Трима са задържани при специализирана операция в Кърджали, като са повдигнати обвинения за изнудване и лихварство, потвърдиха новина

Трима са задържани при специализирана операция в Кърджали, като са повдигнати обвинения за изнудване и лихварство, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР.
Както 24rodopi.com първи писа, акцията е била проведена в ранните часове на 6 август в кърджалийския квартал „Боровец“.
В нея са участвали служители от секторите за противодействие на икономическата и криминалната престъпност и от РУ-Кърджали. Задържани са трима мъже на 35 г., 36 г. и 63 г. за предоставяне на парични заеми срещу задължение за връщане на заетите суми с лихви, без да имат съответното разрешение за такава дейност, посочиха от полицията. Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали. В домовете на обвиняемите са извършени претърсвания, при които са иззети пари и вещи. Установено е, че един от тях е давал заеми срещу високи лихви, като той и другите двама са изнудвали пострадалите да се разпореждат с пари и вещи.
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали е започнало разследване за престъпление по чл. 252 ал.1 от Наказателния кодекс и са извършени процесуално-следствени действия – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.
С постановление на разследващ орган от 6.08.2020 г., към наказателна отговорност за престъпление по чл.213а, ал.2, т.3 и 4 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс – за изнудване, са привлечени тримата задържани, а на 63-годишния е предявено обвинение и за лихварство. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок от 72 часа.
Разследването по делото продължава.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0