Потвърдено: Ердинч Хайрула влиза в КРС, отпада от състезанието за областен шеф на ДПС

Потвърдено: Ердинч Хайрула влиза в КРС, отпада от състезанието за областен шеф на ДПС

Бившият кмет на Момчилград и ексдепутат Ердинч Хайрула е предложен за член на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Както

Бившият кмет на Момчилград и ексдепутат Ердинч Хайрула е предложен за член на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Както вече 24rodopi.com писа, Хайрула, който е член на ЦОБ на ДПС, беше сред фаворитите за поста областен председател на ДПС, но Мустафа Карадайъ има друг план за неговото кариерно развитие.
Предложението Ердинч Хайрулла да стане член на КРС идва от ДПС. Парламентарната квота в 5-членния регулаторен орган е от трима души – зам.-председател и двама членове. Другите предложения са от ГЕРБ – 2, и по един от Обединени патриоти и БСП.
КРС се състои от председател, зам.-председател и трима членове, като мандатът им е пет години. Председателят се предлага от МС, а единият от членовете е от квотата на президента.
Според процедурата петимата кандидати за КРС първо ще бъдат изслушани в транспортната комисия в парламента и след това гласувани в пленарната зала. За да бъдат избрани, те трябва да съберат повече от половината от гласовете на присъстващите депутати. КРС е с важни пълномощия – тя регулира пазара на мобилни и пощенски услуги, както и радиочестотния спектър, радиосъоръженията и услугата електронен подпис.
Ердинч Хайрула е роден в Момчилград пред 1974 година. Бил е два мандата народен представител (42-ро НС и 43-то НС). Бивш кмет на община Момчилград. На 13 март 2005 година побеждава на първи тур Сали Шабан. 
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0