Посмали, Манго! Беше депутат за един ден, вече си никой, недей да „пълниш“ затворите с кърджалийци!

Посмали, Манго! Беше депутат за един ден, вече си никой, недей да „пълниш“ затворите с кърджалийци!

В последните дни затворите се пълнят с кърджалийци, които са били или са на ръководни позиции. Щастливци са онези ръководители на учреж

В последните дни затворите се пълнят с кърджалийци, които са били или са на ръководни позиции. Щастливци са онези ръководители на учреждения, които се разминават само с позорно уволнение.

Затвор или уволнение!? Това излиза от устата на един бивш депутат, който дори нямаше едномесечно присъствие в 45-ото Народно събрание, ама явно кюфтетата са му били с допинг, защото няма умора. И този тип от Кърджалийско „коли и беси“ сега, с нагласата след 11 юли пак да се върне в парламента. И този път като водач на листа, или поне втори.

 

Уволнява и праща по затворите. На думи, но събира слушатели. Вярва, че по този начин балъците от 3 ще станат 30, после 300, след това 3 000 и така до бройката, която с помощта на системата „Хеър Ниймайер“ ще го направи народен представител от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Беше такъв за 3 седмици, но от друг район, където нито го бяха виждали преди това, нито бяха чували за него, нито му знаеха номерата и лакърдиите.

 

Политиката много оцапа Кърджали. Все си мислехме, че по отношение на петната сме ударили дъното, но уви – копаенето продължава. Такъв бързак в раздаването на тежки присъди, такова уволняване на началници между две пръцкания не се е случвало.

 

Ако майсторът на римуваната класика беше жив, вероятно щеше да симпатизира на новата партия, но със сигурност щеше да вземе думата, за да чуят партийните началници за „този от Кърджалъка“: Посмали, Манго, че за 30 абдала, които биха ти повярвали, ще загубим 3 000 гласа на мислещи хора.

 

Всеки може по случайност да попадне в кандидатска листа. Но този филм винаги има и втора серия, в която еднодневката не играе. Няма как да играе повече от един ден.

24rodopi.com

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0