Последният вождолюбец, пардон – римлянин

Последният вождолюбец, пардон – римлянин

Един дворцов преврат. С единствената цел да спаси една умираща партия, като я метастазира в други абревиатури. Недосегаемият Живков гле

Един дворцов преврат. С единствената цел да спаси една умираща партия, като я метастазира в други абревиатури. Недосегаемият Живков гледа като „обран евреин в собствения му магазин“.

***

Години по-късно нещо от сорта. Само, дето преврат няма. Сдаването на водачество е доброволно. Но в този момент един „конституционен“ индивид, от ония времена още познат, ясен и на архиви на Държавна сигурност, се взриви като бунтар пред дюнерджийница. Размаха лексикално ръце и оплю избора на собствения си „вожд“.

„Митов, не те ли е срам? Уважавайте Бойко – те го плюят, вие мислите, че дъжд вали“, написал Георги Марков във фейсбук заради опита на предложения за премиер Даниел Митов да търси подкрепа с партиите на Христо Иванов и Слави Трифонов.

***

„Последният римлянин“.

Митов, пък и останалите, следват политкоректния дух. Тоест, това не е преврат, дори не и опит. Това е волята на Единствения, който има право да мисли и взема решения.

Само Марков май не го разбра. Но се хвърля да брани.

Последният римлянин, но от коя епоха. Не и тази на Марк Юний Брут. Не и Флавий Аеций, който последно побеждава Атила. Двамата са спечелили „званието“ „последен римлянин“, пазител на стария дух.

Чий дух пази Марков? И от коя епоха? Досиетата са го казали, ама кой да анализира.

Нагаждачи трябват на „вождовете“. Аман и от едните, и от другите.

Всички отдавна трябваше да са минало.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0