Последици от гурбета: Тийнейджърки хем имат брат, хем им е… първи братовчед

Последици от гурбета: Тийнейджърки хем имат брат, хем им е… първи братовчед

Братчето на тийнейджърки от Родопите им се оказа едновременно и… първи братовчед. Причината - биологичен баща на детето бил чичо

Братчето на тийнейджърки от Родопите им се оказа едновременно и… първи братовчед. Причината – биологичен баща на детето бил чичо им. 

Цялата история пък е последица от гурбета в региона. 

Мъж от Кърджалийско заминал в Турция преди години. У дома пък останала съпругата му, която се грижила за двете им дъщери. По-късно родопчанинът се преместил да живее и работи в Германия, където и понастоящем се намира. Фактическата раздяла на семейството пък приключила с развод едва преди няколко години. Една от дъщерите на мъжа обаче му разказала, че през годините, в които не е виждал съпругата си, тя отново родила – момченце. Баща на детето пък бил братът на мъжа, който заживял на съпружески начала с майката. След смъртта й обаче, вече разведеният родопчанин оспори бащинството си в съда в Кърджали. Експертизи и документи, както и свидетелските показания на брат му, мотивираха окръжните магистрати да признаят, че момчето не е дете на гурбетчията и поради този начин не е негов наследник, въпреки че е родено по време, когато бракът все още не е бил разтрогнат.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0