Посланици на НАТО влязоха в училище

Посланици на НАТО влязоха в училище

Ученическият съвет на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ взе участие в информационна среща по програм

Ученическият съвет на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ взе участие в информационна среща по програмата „Младежки посланици на НАТО“. Тя се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването.

С интересна презентация и интерактивни дискусии за важността на членството на България в НАТО и мисията и ролята на Алианса двамата младежки посланици и представител на Атлантическия клуб в България предоставиха една чудесна възможност на учениците, която ще допринесе за развитието на новото поколение лидери.

За втора поредна година гимназията по икономика в Кърджали е успешен партньор по програмата, чийто инициатор е Младежко евроатлантическо дружество – младежка секция към Атлантическия клуб в България, с подкрепата на Дирекция „Публична дипломация“ на НАТО и Министерството на образованието и науката. Проектът цели да запознае младите хора с националните приоритети на България в областта на политиката за сигурност и отбрана, както и с ползите от членството на България в НАТО за осигуряване и гарантиране на колективната и националната ни сигурност.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0