Посланик Секизкьок след визитата в Кърджали: Има голям интерес от страна на турски компании да инвестират в България

Посланик Секизкьок след визитата в Кърджали: Има голям интерес от страна на турски компании да инвестират в България

„Има голям интерес от страна на турски компании да инвестират в България“, заяви Айлин Секизкьок, посланик на Република

„Има голям интерес от страна на турски компании да инвестират в България“, заяви Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция, по време на среща със заместник-министъра на външните работи Петко Дойков.
Турските инвестиции в България, това бе и основната тема на разговорите по време на 48-часовото посещение на Айлин Секизкьок в Кърджали и региона.


Официалното съобщение за срещата Секизкьок-Дойков гласи:
„Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков прие посланика на Турция Айлин Секизкьок. На срещата, проведена по инициатива на турската страна, бяха обсъдени отличните двустранни отношения и доброто сътрудничество в контекста на пандемията от коронавируса.
Двамата събеседници разговаряха и за възможностите за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката и туризма. Посланик Секизкьок сподели, че има голям интерес от страна на турски компании да инвестират в България.
На срещата бе обсъдена и ситуацията в района на Източното Средиземноморие. „Притеснени сме от случващото се в региона и смятаме, че единственият път към разрешаване на конфликта е дипломацията и преговорите между двете страни“, заяви Петко Дойков.
Сред темите на разговор бяха също сигурността, миграцията и борбата с тероризма“.
24rodopi.com
Още по темата: Сърцето на Ердоган са обезлюдява откъм кърджалийци – четете в новия брой на „Родопи войс“

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0