Посланик Секизкьок посети община Кирково, отново очаквания за инвестиции (снимки)

Възможности за инвестиции и сътрудничество в сферата на образованието и културата – това са акцентите от срещата на Нейно Прев

Възможности за инвестиции и сътрудничество в сферата на образованието и културата – това са акцентите от срещата на Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция, и Шинаси Сюлейман, кмет на община Кирково.
За първи път посланик Секизкьок посещава Кирково, но от разговорите си с хората в Кирково, Бенковски и Подкова остана с впечатлението, че общината се променя към по-добро в последните години.


Секизкьок и Сюлейман заедно посетиха гроба на 17-месечната Тюркян, убита по време на мирен протест в началото на така нар. „Възродителен процес“, и уникалната Джамия на 7-те девойки в Подкова. Молитви бяха прочетени на Тюркян чешма и на гроба на дисидента Нури Тургут Адалъ.
Посланик Секизкьок бе придружавана от генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, заместник-секретаря на посолството Ерман Топчу, съветника по образованието Шенол Генч, съветника по социалните въпроси Мехмет Генч.


Айлин Секизкьок дари на община Кирково 500 предпазни маски.
Припомняме, че 16-членна делегация от дипломати в София и Пловдив бяха за два дни в област Кърджали.
24rodopi.com
Очаквайте: След 48 часа в Кърджали и региона – Айлин Секизкьок дойде, но видя ли? И ако е видяла, ще предаде ли на Ердоган – четете анализа на 24rodopi.com в понеделник

COMMENTS

WORDPRESS: 0