Посланик Гурбанова: Кърджалийката Хаджер разглежда приликите и разликите между Баба Марта и Новрус

Посланик Гурбанова: Кърджалийката Хаджер разглежда приликите и разликите между Баба Марта и Новрус

„Младите посланици в нашето посолство имаха възможността да се включат в работата на посолството и да се запознаят с Азербайдж

„Младите посланици в нашето посолство имаха възможността да се включат в работата на посолството и да се запознаят с Азербайджан. Тази година посланикът за един ден в нашето посолство е 17-годишната Хаджер Шевкед от Кърджали. Тя организира открит урок за празника Новрус, който се чества вече 3 хилядолетия. Хаджер разглежда приликите и разликите между Баба Марта и Новрус, традициите в двата празника“, казва посланик Наргиз Гурбанова. Н. Пр. Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България, в интервю за радио „Фокус“.

Както вече 24rodopi.com писа, единадесетокласничката Хаджер Шевкед (на снимките вляво) от Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали e сред победителите в конкурса „Посланик за един ден“, инициатива на Посолството на Великобритания в София. Гимназистката спечели с видео за насърчаване напредъка по отношение равенството между половете, подкрепа на хората, имащи нужда от помощ.
Хаджер е избрана да работи с Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова, посланик на Република Азербайджан в Република България.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0