Послание от ученици за кърджалийци и похвали за тях от Лондон

Послание от ученици за кърджалийци и похвали за тях от Лондон

Учениците от ПГИ „Алеко Константинов“ Кърджали отпразнуваха Деня на Земята с няколко училищни инициативи, като състезание з

Учениците от ПГИ „Алеко Константинов“ Кърджали отпразнуваха Деня на Земята с няколко училищни инициативи, като състезание за създаване на презентация за опазване на околната среда, озеленяване на училището и създаване на зелен кът, както и провеждане на открит урок.

На 21 април ученици от 10-те класове с ръководител Гюлер Салиф, учител по биология,   извършиха почистване на част от парк „Арпезос-Север“ в града. Със своята акция те отправиха послание към съгражданите си да бъдат отговорни и да пазят природата и града ни чист.

На 22 април младшите посланици в училището организираха открит урок за опазване на околната среда. Те направиха представяне за историята на Деня на Земята, показаха кои са най-големите замърсители на природата и дадоха предложения за справяне с проблема.

Прекрасно представяне направиха водещите София Петкова, Мелике Шабан и Даниел Дочев от 12 клас. Те запознаха младшите посланици с термина „въглероден отпечатък“. По интересен и заинтригуващ начин демонстрираха как се изчислява той при различните храни. Направиха анкета, която показва колко въглеродни емисии отделяме на година в зависимост от храните, които консумираме. Накрая дадоха съвети как и с какво бихме могли да допринесем за намаляването на вредните въглеродни емисии.

Заместник-директорът Красимира Живанова поздрави участниците в открития урок  по повод празника и представи видеопоздрав към учениците в училището, изпратен от партньорската организация „Клаймът Ед“ от Лондон, Великобритания, занимаваща се с обучение на ученици в намаляване на вредните емисии. Нейният основател Бен Къдън, учител по история, им пожела  успех във всички начинания, подкрепящи опазването на опазване на околната среда.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0