Пороен дъжд нанесе щети на подпорна стена, наводни къщи в Боровица

Пороен дъжд нанесе щети на подпорна стена, наводни къщи в Боровица

Пороен дъжд наводни къщи в кв. „Любицево“ на ардинското село Боровица, съобщиха от Общинската администрация в Ардино. Д

Пороен дъжд наводни къщи в кв. „Любицево“ на ардинското село Боровица, съобщиха от Общинската администрация в Ардино. Дъждът се е изсипал над родопското село в късния следобед на 23 юни. Придошлата вода от затлачения водосток, който е на републиканския път III-8653 Кобиляне – Сполука, е нанесъл щети на подпорната стена, която укрепва пътя и е причинила наводнения в дворове и къщите от квартала. Няма пострадали хора. Кметът на общината инж. Изет Шабан лично посети квартал „Любицево“.
Пътят обслужва жителите на селата Брезен, Боровица, Голобрад, Сухово, Китница, Сполука, Любино, Русалско. Многократно през годините кметовете и кметските наместници на населените места са се обръщали към ръководството на Областното пътно управление за предприеме необходимите мерки за окончателното приключване на ремонта на пътя до село Сполука, припомнят от Общината. Пътят е единствената връзка на населението от района с общинския и областния център.
През 2017 година, жители и кметове в Ардинско блокираха главния път от Кърджали до Ардино, в района на Чубрика, заради зейнали огромни дупки по 22-километровата отсечка, особено от бетоновия мост над река Арда до село Сполука.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0