Поредна „перла“ – нова библиотека в „Славейков“!

Поредна „перла“ – нова библиотека в „Славейков“!

Новата „перла“ в колекцията от оригинални и изпълнени с живот помещения в СУ "Петко Рачов Славейков" е училищната библиотек

Новата перла в колекцията от оригинални и изпълнени с живот помещения в СУ „Петко Рачов Славейков“ е училищната библиотека, която бе открита официално от директора на училището Милко Багдасаров и директора на Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ Елисавета Кехайова. По стар български обичай те прерязаха лентата, плиснаха вода от менче за късмет и потопиха късче хляб в шарена сол за здраве, берекет и пълна с четящи деца зала.

Новото помещение събира училищната библиотека и Филиал 3 на регионалната. В приветствието си Елисавета Кехайова сподели, че вече 500 нови издания на детска литература от фонда са в библиотеката в „Славейков“, като предстоят и нови попълнения. Тя подари на домакините компютър, с който да поддържат картотеката и да улеснят работата си, а да бъде от полза и за учениците. Подаръкът на Милко Багдасаров също бе в унисон с дигитализацията –


нова преносима аудио уредба с микрофон за озвучаване и провеждане на тържества и събития в самата библиотека, а и на открито. Освен това той закачи на една от стените портрет на Апостола на Свободата Васил Левски. Той връчи на библиотекарите специално предоставените книги от американския посланик Херо Мустафа, само ден по-рано. Двамата директори не скриха задоволството си от изключително успешното партньорство между двете институции, които вече 16 години са обединили усилията си за възпитание у малчуганите и по-големите деца на любов към книгата и потребност от съприкосновение с писаното слово.

На откриването присъстваха ученици, учители и служители от регионалната библиотека.

С много настроение и приятелство присъстващите си пожелаха новата библиотека да събира малки и големи, за да се обогатяват и да възпитават.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0